— Blog SEAKAYAKOVÉ ŠKOLY —
 

Z Písku na Orlík v kostce: romantika největší a každý den max. 25 km v pažích. Plavba po řece i po klidné hladině Orlíku. To vše s krásným okolím a empatickým průvodcem.

Lipno není jenom hladina na kterou vítr nefouká. Protože tam nikdy nežil František Dobrota, tak vítr fouká a umí udělat pěkné vlny a co čert nechce, jde to podle Murpyho zákona jako protivítr. Takže se nikdy nejedná o nudné mlácení do vody. Hned první den je o řece a proudu a divukrásnému okolí jako v Kanadě ... tak může vypadat ...

Celé to začíná zpravidla vložením cukroví do krabičky pro ostatní a vařením čaje do termosky. Seakayaková škola již několik dní dopředu připravuje lodě, pádla, šprajdy a sváží vybavení z celé Prahy na místo srazu. Tak, abyste si to pak rozbalili jako vánoční dárek. Odrazili od břehu a nechali se unášet Vltavou.

Touha je zázrak, kámo zázrak! A jedna taková touha by tě mohla posadit do lodě, vtisknout ti pádlo do ruky a odstrčit tě od břehu. Ten první břeh, který bys mohl opustit je ten českobudějovický. A tím posledním břehem, na kterém se vylodíš, bude buďto ten trójský nebo až ten na soutoku s Labem v Mělníku. VVV (Velká...

Prožijte s námi víkend na Vodní nádrži Dalešice. Během všech seakayakových kempů pádlujeme na mořských kajacích vyzkoušenými trasami. To platí i pro nádherné zátoky Dalešické přehrady.

Orlická přehrada je eldorádem pro vodní sporty a to včetně seakayaku. Nabízí dostatečnou délku a pěkná zákoutí. Kromě toho je voda dlouhodobě čistá a dovoluje pěknou a klidnou plavbu včetně koupání či nácviku záchranných technik. Naše společnost zajišťuje kompletní vybavení. Loď, pádlo, šprajda a vesta je v ceně akce.

I když to vypadá, že do seakayaku je možno naložit cokoliv a zahlásit "on to uveze", přesto je dobré šetřit místem. Třeba na pitnou vodu, když se pádluje na moři. A šetřit místem se dá kromě nafukovací karimatky nebo malého spacáku i nádobím. Zaujalo mě skládací nádobí Sea to Summit. Můj výběr se nakonec ustálil na následujících položkách. K...

Voda je náš živel. Někdy teplá, jindy studená. Někdy brázdíme hladinou klidnou jako zrcadlo a občas se mrskáme na vlnách. Během letošního semináře jsme zažili asi všechno. A dokonce i vodu se shora. Z boku a někdy i ze spoda.

Jedinečný zážitek. Průjezd Labským kaňonem nejnižším místem v Česku po veliké řece. Veliká řeka pod lodí a skály na námi. Trasa, která patří do slabikáře každého "síčkaře" nebo vodáka. Cestování po tekoucí vodě s vybavením na dva dny s kempováním u vody. Cca 45 km v pažích a něco malinko v nohách.