— Blog SEAKAYAKOVÉ ŠKOLY —
 

Kdybych na podzim 2023 pádloval až do Hamburku, ještě teď plácám pádlem. Naštěstí to bylo jenom z Hřenska do Magdeburku: 325 km. Není to žádný světoborný počin, ale sdílená radost je větší radost. Jaké to tedy bylo?

Sdílená radost = dvojnásobná radost. Po expedici Rujána 2022 bylo na čase vymyslet něco dalšího. Někdo ve skupině reptal, proč zase zima, ale mě to prostě nahoře, směr sever baví. Vybral jsem Bornholm. Dánský ostrov cca 3.5 hodin trajektem z německého Sassnitz. A tak se stalo. Jaké to bylo?

Při ležení na pláži v létě 2022 nápad opádlovat celou Rujánu nevypadal tak těžce. Teplo, klidné moře a vlahý větřík. Po plážích jezdí párky a zmrzlina. Proč to bylo však o měsíc později všechno jinak? A jak?

Na horách byly na jaře 2022 ještě zbytky sněhu, které zásobují Jizeru a tak to z hor pěkně teklo. Napadlo mě to na seakajaku natáhnout až na soutok s Labem do Mělníka. Na Malé Skále jsem zakempoval v kempu Na Ostrově již večer před vyplutím tak, abych druhý den vystartoval, co nejdřív. Jednotlivé etapy jsem nijak neplánoval, pouze...

Tři důležité věci je dobré zvládat při lezení na Orlíku. První je vlastní pádlování, druhá jsou základy lezení a tou třetí je potápění na nádech, když vám něco upadne do vody. Takže jsme letos spojili tyhle ty tři dovednosti a provedli několik prvovýstupů přímo z lodí na skály, které jsou normálně 10 metrů pod vodou. Další opakování tak...

Vltava pod Prahou je eldorádem pro vodní sporty a to včetně seakayaku. Nabízí dostatečnou šířku a místa pro nácvik pádlování, manévrování a záchrany. Kromě toho v Troji je prodejna HG SPORT, kanál na divokou vodu a kemp! Naše společnost zajišťuje kompletní vybavení. Loď, pádlo, šprajda a vesta je v ceně akce.

Tak v roce 2021 došlo na dokončení tuzemské expedice z Pěkné do Hřenska. Tam, kde jsem v říjnu 2021 skončil, tam jsem 1. prosince 2021 začal. Přesně na tom stejném mole kousek od mostu Inteligence. Celkem se mi podařilo urazit přes 460 km a pomyslně tak spojit jih naší krásné země s jejím severem, Šumavu s horou...

Někdy se povede pěkná akce a člověk dostane chuť na samotu a touhu čelit výzvě. Tou byla letos sólo výprava z Pěkné (Šumava) do Prahy. Čekalo mě něco okolo 306 km po Vltavě. A týden na vodě. Celá vltavská kaskáda a celá Vltava jenom pro mě. Bez jediného vodáka! Kdy jindy to zažijete?

Covid jsme nějakým způsobem zašlapali do země a povedlo se nám odjet za teplem a za vlnami do Chorvatska. Krásné počasí a jeden den i super vlny. Co víc si přát?

V silničním provoze máme na cestách desítky značek u silnice i na silnici podle kterých se musíme řídit a dodržovat pravidla. Přesto tu zůstává několik, která jsou tzv. zlatá pravidla a která používáme dnes a denně. Jsem na hlavní, přednost zprava a dostatečný odstup od auta přede mnou ... Jaká jsou ty na vodě?